Republica Moldova, vizitată de tot mai mulţi turişti

Republica Moldova, vizitată de tot mai mulţi turişti

Frontiera de stat a fost traversată în anul 2018, la intrarea în Republica Moldova, de 4,3 milioane de cetățeni străini, cu 11,7 la sută mai mult decît în anul precedent, arată date ale Biroului Național de Statistică (BNS).


Șase din zece cetățeni străini, care au traversat frontiera de stat, au fost din Romînia,  peste 2,5 milioane de cetățeni romîni au vizitat sau traversat teritoriul Republicii Moldova în anul trecut. Cu puțin peste un milion de cetățeni străini au venit din Ucraina, după care urmează, la mare depărtare, 322 mii – din Federația Rudă.


Cetățenii străini au preferat să călătorească cu mijloace de transport auto (81,6 la sută din numărul total de traversări), aerian (16,8 la sută) și feroviar (1,5 la sută).


Pe de altă parte, numărul de traversări ale frontierei de stat de către cetățenii Republicii Moldova, la ieșirea din țară a constituit 5,9 milioane persoane, cu 2,8 la sută mai mult decît în anul precedent. La fel ca și străinii, moldovenii au preferat să călătorească cu transportul auto, ponderea acestuia în total ridicîndu-se la 87,1 la sută.


BNS precizează că datele centralizatoare au fost furnizate de către Inspectoratul general al Poliției de Frontieră și reflectă informația acumulată numai prin punctele de trecere a frontierei de stat, aflate sub controlul autorităților oficiale ale Republicii Moldova.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load