COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Republica Moldova are rezerve suficiente de cereale

Republica Moldova are rezerve suficiente de cereale

Președintele Igor Dodon dă asigurări că Moldova are rezerve suficiente de cereale. Șeful statului a declarat în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” că urmează să fie luată o decizie oficială cu privire la interzicerea exportului de cereale.

”La această etapă practic nu se eliberează certificate pentru exportul de grîu de grupa I. În curînd urmează a fi luată o decizie oficială pentru interzicerea exportului de cereale”, a spus președintele.

Igor Dodon susține că rezervele de stat de grîu nu pun în pericol securitatea alimentară a țării.


”Rezerve de creale în Moldova sînt. Nu vom muri de foame. Exporturile au fost sistate, grîul rămîne în țară. Aceste rezerve ne ajung pînă la roada nouă”, a menționat Dodon.

Președintele a declarat că prețul la pîine nu se va schimba, în pofida faptului că în ultima perioadă prețul la grîu a crescut pînă la aproape 4 lei.

”Am venit cu un mesaj către întreprinderile de panificație să nu admită la această etapă creșterea prețului la pîine”, a spus șeful statului.

Președintele țării a reiterat că autoritățile vor veni cu soluții suplimentare pentru sectorul agricol, care în acest an va înregistra mari pierderi din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a secetei.

Igor Dodon a îndemnat populația și oponenții care critică acțiunile statului să susțină producătorii autohtoni și să procure din magazine doar produse fabricate în Moldova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load