TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Replica șefei INJ, după ce Sandu a cerut demisia conducerii

Replica șefei INJ, după ce Sandu a cerut demisia conducerii

După ce prim-ministra Maia Sandu a ceru demisia conducătorilor Institutului Național al Justiției (INJ), directoarea institutului, Diana Scobioală vine cu o replică la cele spuse de Sandu.

Potrivit Maiei Sandu, pregătirea inițială și formarea continuă a procurorilor și judecătorilor care se fac la INJ sînt sub orice standarte. Directoarea INJ, însă vine cu o replică și declară contrariu la cele spuse de prim-ministră.

„Despre declarațiile halucinante a doamnei prim-ministre am aflat de la colegii mei. Pe parcursul ultimelor ani la INJ cu sprijinul partenerilor externi și Ambasada SUA au fost implementat reforme ca: admiterea electronică și formarea electronică. Toate venite să excludă orice suspiciune de corupție în cadrul instituției”, a spus pentru TV8 Diana Scobioală.


În ceea ce privește demisia acesteia, Scobioală spune că INJ nu se află în subordinea Guvernului și că prim-ministra să nu este în drept să înainteze asemenea demersuri.

„Dacă ar fi studiat legea cu privire la Institutul Național ar fi știut că institutul nu se află în subordinea Guvernului și respectiv nu deține competență de a înainta asemenea demersuri”, a spus pentru TV8 Scobioală.

Scobioală a avut și o replică la declarațiile Maiei Sandu cu privire la crește de două sau de trei ori a numărului de persoane la INJ.

„Nu INJ decide despre această vacanță de locuri. Reprezentanții INP nici măcar nu fac parte din comisia de admitere și absolvire. INJ se ocupă doar de formare, nu și de angajare” a ma spus șefa instituției.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load