Renunță la fumat: Sfaturi pentru a uita de țigări

Renunță la fumat: Sfaturi pentru a uita de țigări

Cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru sănătatea ta este renunţarea la fumat.


Poate că în acest moment contemplezi ideea de a renunţa la fumat, poate că eşti deja hotărît sau poate că deja ai un timp de cînd nu ai mai fumat. Ceea ce este important este că acest proces este unul complex şi merită să investeşti timp pentru a te asigura că viaţa ta de acum înainte va fi una fără fum de tutun.


Pasul 1: MOTIVAŢIA – Motorul Acţiunii


De ce mă las de fumat?


De-a lungul efortului de renunţare la fumat apar momente dificile, în care nevoia de o ţigară este mare, tentaţia este mare, iar partea raţională pare să cedeze. În aceste momente, o listă scrisă cu motivele pentru care este important să te laşi de fumat te poate ajuta foarte mult.  Este importantă conştientizarea motivelor tale personale pentru a renunţa la fumat. De ce vrei să te laşi de fumat ? Oferă-ţi un moment ca să te gîndeşti la întrebarea asta şi notează-ţi motivele.


De ce fumez?


Înţelegerea beneficiilor aduse de acest comportament, este la fel de importantă ca identificarea motivelor pentru care vrei să te laşi şi hotărîrea de a te lăsa de fumat. Dacă ştii de ce fumezi, vei putea anticipa momentele în care îţi va fi mai greu şi vei şti ce trebuie să faci să treci peste aceste momente. Este vorba despre acele nevoi pe care ţigara le satisface, nevoie care rămîn şi pentru care este important să ai alternative. În funcţie de motivul pentru care fumezi, cînd vei renunţa la fumat, va fi nevoie să faci ceva diferit sau să pui în locul ţigării ceva diferit astfel încît să lipsa acesteia să nu îţi creeze probleme foarte mari.


Pasul 2: Pregateşte-ţi strategia pentru renunţarea la fumat


Pasul 3: Consultă un specialist


Pasul 4: Renunţă dintr-o dată


Pasul  5: Începe cu o singură zi


Cum ar fi dacă cineva te-ar provoca să nu fumezi o zi? N-ar fi atît de greu, nu? Atunci, de ce să nu iei fiecare zi așa cum vine și, pur și simplu, să te concentrezi pe a nu fuma în acele 24 de ore fără să te gîndești la ce va urma a doua zi.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load