COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Reluarea campaniei naționale „Păstrează sănătatea! Fă testul citologic!”

Reluarea campaniei naționale „Păstrează sănătatea! Fă testul citologic!”

Campania „Păstrează sănătatea! Fă testul citologic!”, a fost relansată și vine să îndemne toate femeile cu vîrsta de 25-61 de ani din Moldova să se adreseze la medicul de familie pentru o programare la testul citologic (Pap-test), gratuit, în condiții de siguranță.

Centrele de sănătate sînt dotate cu echipament de protecție, iar lucrătorii medicali sînt instruiți pentru a asigura prelevarea testului citologic în condiții sigure pentru sănătatea femeilor.

Campania „Păstrează sănătatea! Fă testul citologic!”, lansată în ianuarie 2020, vine să informeze femeile cu vîrsta de 25-61 de ani despre acest test și să încurajeze familiile, dar și întreaga societate să convingă femeile dragi – mamele, soțiile, surorile, fiicele, prietenele – să se adreseze la medicul de familie pentru a face testul citologic și a avea grijă de sănătatea lor.


Campania de informare “Păstrează sănătatea! Fă testul citologic!” este implementată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Asociația Internațională pentru prevenirea cancerului de col uterin (ICCPA) și alți parteneri.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load