COVID-19 în MOLDOVA

Regulile de tranzitare a României. Ce trebuie să cunoască moldovenii

Regulile de tranzitare a României. Ce trebuie să cunoască moldovenii

România a introdus reguli dure pentru cetățenii Moldovei, care urmează să tranziteze teritoriul său pentru a ajunge la odihnă în Bulgaria.

În special, traseul pe teritoriul statului vecin trebuie să fie efectuat pe culoarul de tranzit aprobat de autoritățile române pentru transportul rutier, iar cetățenii Moldovei au doar 36 de ore pentru a tranzita teritoriul României.

Despre aceasta scrie kp.md cu referire la un mesaj al ambasadei țării noastre la București. Totodată, misiunea diplomatică salută decizia autorităților bulgare de a permite cetățenilor noștri să intre în Bulgaria din 28 iulie.


Amintim că turiștii trebuie să prezinte testului PCR la COVID-19 în limba engleză, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Bulgaria.

Se menționează că pentru tranzitarea teritoriului României, cetățenii Republicii Moldova vor prezenta autorităților de frontieră ale României documentele confirmative privind scopul șederii în Bulgaria: rezervarea la hotel, asigurarea medicală, rezultatele testului PCR la COVID-19 și documentele respective de călătorie.

Ambasada a recomandat ca tranzitul să fie efectuat pe culoarul de tranzit aprobat de autoritățile române pentru transportul rutier: Leușeni, Albița, Tecuci, Focșani, Buzău, București, Giurgiu, Ruse.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load