COVID-19 în MOLDOVA

Reguli noi în Transnistria: Ieșirea din regiune doar cu permis

Reguli noi în Transnistria: Ieșirea din regiune doar cu permis

Ieșirea din Transnistria este posibilă doar cu permisiunea Centrului operațional. Reprezentanții Centrului operațional au adoptat această hotărîre după ce au analizat situația epidemiologică.

Numărul persoanelor infectate în ultimele zile în Moldova și Ucraina denotă faptul că pandemia de COVID nu cedează, informează Serviciul de presă al MAI al autoproclamatei RMN, relatează kp.md.

Începînd cu 1 august au fost reluate cursele internaționale regulate de pasageri. În legătură cu pericolul importului noului coronavirus pe teritoriul Transnistriei în Regulamentul privind circulația cetățenilor au fost introduse modificări!


Anterior s-a comunicat că locuitorii Transnistriei vor putea pleca pentru 12 ore cu transportul regulat în altă republică fără a coordona acest lucru cu Centrul operațional, avînd doar un bilet al operatorului de transport (SA Gările Auto din Transnistria). Această regulă a fost anulată.

Acum, înainte de a trece frontiera (fie că este vorba de ieșirea pe durata de pînă la 12 ore sau mai mult timp), persoana trebuie să solicite în prealabil un permis la centrul teritorial de criză. În cerere trebuie să fie argumentat scopul deplasării. Dacă motivul plecării nu este suficient de important, Centrul operațional își rezervă dreptul de a refuza eliberarea permisului.

La fiecare punct de control, toți pasagerii vehiculelor, inclusiv celor care efectuează curse internaționale, vor fi verificați în baza de date a cetățenilor care au obținut permisiunea de a ieși din Transnistria. Dacă persoana nu va fi găsită în baza de date, aceasta va trebui să facă cale întoarsă.

Regula în cauză nu vizează persoanele care au bilete (bilete de avion). Acestea pot călători la data (în ajunul datei) plecării (zborului) către nodurile de transbordare (aeroporturi, stații de autobuz, gări etc.) din statele vecine în scopul plecării (zborului) în țări străine.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load