Reglări de conturi cu grenade la Sîngera

Reglări de conturi cu grenade la Sîngera

Reglări de conturi cu muniții militare în orașul Sîngera din suburbia Capitalei. Joi seara, un bărbat de 56 de ani a aruncat în curtea unui agent economic două grenade.


Una a explodat imediat, iar a doua a rămas nedetonată punînd în pericol vieți omenești. Oamenii legii l-au reținut pe bănuit, iar pe un amic de-al său îl cercetează pentru complicitate.


Primarul orașului Sîngera, Valeriu Poiată, a declarat pentru Deschide.MD că victima este un agent economic care are cîteva buticuri cu fructe și legume. Cu cîteva zile înainte de incidentul cu grenadele, acesta s-ar fi cercetat cu agresorul, conflictul degenerînd în altercații. 


„În seara cînd grenada a explodat, soția lui spunea că nu și-au dat seama că o vorba de muniții. S-au gîndit că-s petarde sau că o fi căzut ceva de la hogeag. Abia după ce, a doua zi, au găsit rămășițe din grenada explodată și au observat-o pe cealaltă întreagă au alertat organele competente. Partea bună e că nu a avut nimeni de suferit pentru că munițiile, fiind vechi, puteau să explodeze în orice moment, inclusiv în mîna celui care le-a aruncat”, a declarat Valeriu Poiată. 


Persoana bănuită a fost reținută pe trei capete de acuzare: tentativă de omor, păstrarea munițiilor și huliganism. Primarul spune că bărbatul și-ar fi recunoscut vina. 


Procurorii împreună cu poliția sectorului Botanica au efectuat mai multe percheziții la domiciliul persoanei reținute unde se presupune că ar fi găsit și alte muniții. Informația rămîne, însă, deocamdată neconfirmată în condițiile în care instituțiile responsabile nu au răspuns la apelurile reporterilor Deschide.MD


Făptașul le-a declarat anchetatorilor că a cumpărat grenadele în 1992 pentru a merge cu ele la pescuit, el fiind pescar de meserie. Se știe că cel puțin una dintre ele era cu raza de acțiune de circa 50 de metri. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load