COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Regatul lebedelor a apărut pe un rîulet din nordul Moldovei

Regatul lebedelor a apărut pe un rîulet din nordul Moldovei

Carantina și izolarea este benefică pentru natura Moldovei.

Miracolele s-au întîmplat nu numai în Italia, unde s-au purificat apele canalelor venețiene, iar delfinii și balenele se joacă în porturile pustii. Un fenomen nu mai puțin interesant a fost filmat de către locuitorii satului Putinești în raionul Florești – peste 100 de lebede, care se simt în largul lor în absența oamenilor, au ales rîulețul Cubolta și țărmul său.

Lebedele trăiesc pe malurile rîulețului mai bine de două luni. Sătenii sînt foarte mîndri de acest lucru, vin la rîu împreună cu familiile lor și copiii, hrănesc lebedele și se asigură că străinii nu tulbură liniștea păsărilor.


După cum explică autorul videoului, de obicei, lebedele nu trăiesc într-un număr atît de mare pe rîu - ele îngrijesc puii pînă în martie, apoi zboară în alte părți, relatează Publika.

Se pare însă că anul acesta păsărilor le-a plăcut foarte mult nordul Moldovei și au decis să rămână. Mai mult, ele au fost primite atît de călduros de către localnici că se simt protejațe de vizitatorii curioși. Lebedele s-au așezat și în apropierea Cetății Soroca pentru iarnă, iar locuitorii orașului sînt, de asemenea, grijulii față de păsări, le-au hrănit în zilele deosebite de friguroase și le-au protejat de braconieri.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load