Recomandările pompierilor în caz de condiții meteo dificile

Recomandările pompierilor în caz de condiții meteo dificile

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în noaptea de 17 spre 18 ianuarie se prevăd condiții complicate ale vremii, precipitații sub formă de ploaie și lapoviță.


În jumătatea de sud se vor produce depuneri de lapoviță, iar local, pe drumuri se vor forma troiene, notează NOI.md.


În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență recomandă conducătorilor auto să fie prudenți pe traseele din țară, iar automobilele să fie echipate corespunzător condițiilor meteo dificile. Atunci cînd pornesc la drum, să aibă rezerve de hrană și apă, haine groase, iar în portbagaj - nisip, lopată și lanțuri pentru anvelope, pentru a putea face față unor situații dificile.


Mai mult, e necesar ca bateria telefonului să fie încărcată, pentru a putea apela după ajutor către serviciile de urgență. În condițiile în care s-ar putea să se rămînă pe traseu, în mașină, pentru mai mult timp, pînă la venirea ajutoarelor, este recomandat ca motorul să fie pornit și oprit dozat, pentru a preveni intoxicațiile cu gaz de eșapament.


Salvatorii și pompierii recomandă cetățenilor să apeleze după ajutor, sunînd la Serviciul de Urgență 901, iar înainte de a porni la drum lung, să se informeze de avertizările meteo și de indicațiile autorităților, pentru a preveni situațiile de criză cu pericol pentru viață.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load