COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Recomandările OMS cu privire la gestiunea COVID-19 în stînga Nistrului

Recomandările OMS cu privire la gestiunea COVID-19 în stînga Nistrului

Viceprim-ministra pentru reintegrare, Cristina Lesnic a prezentat setul de recomandări ale OMS, cu privire la gestiunea COVID-19 în stînga Nistrului.

Avînd în vedere situația epidemiologică curentă, dar și caracterul recomandărilor emise de OMS, Viceprim-ministra a anunțat că în această dimineață a fost expediat în adresa Tiraspolului misiunea OSCE în RM, dar și partenerilor din formatul 5+2, setul de recomandări.

„Au fost organizate mai multe ședințe de lucru cu oficiliul OMS și ministerul Sănătății și dimineață am trimis în adresa Tiraspolului misiunea OSCE în RM, dar și partenerilor din formatul 5+2, setul de recomandări formulat de OMS. Avînd în vedere situația din regiunea Transnistreană dar și caracterul amplu l recomandărilor OMS, chemăm Tiraspolul, în mod repetat, la masa de negocieri pe domeniul ocrotirii sănătății, pentru a identifica acele soluții pentru cetățenii din stînga Nistrului precum și de a respecta drepturile omului”, a declarat Lesnic.

„Instruirea personalului medical (echipe medicale, controlul infecțiilor, detectare ș.a,) elaborarea procedurilor operaționare standarte, consolidarea capacităților, revizuirea protocoalelor de tratament, sînt cîteva dintre acțiunile recomandate de OMS”, a spus vice-priministra.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load