TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Recomandările IGSU pentru cetățeni valabile azi și mîine

Recomandările IGSU pentru cetățeni valabile azi și mîine

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația despre respectarea normelor antiincendiare, în scopul evitării pericolului incendiilor de caracter natural.


Atenționarea vine în contextul avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de stat privind cod galben de vânt puternic, pentru perioada 13-14 noiembrie curent.


Toamna, majoritatea persoanelor fac ordine pe lângă case și pe câmpuri, iar frunzele și vegetația uscată sunt lichidate prin metoda arderii, ceea ce poate provoca incendii de proporții pe arii extinse.


Pentru prevenirea situațiilor excepționale, pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor în condiții de vânt și umiditate redusă.


Pompierii recomandă cetățenilor să nu aprindă frunzele, vegetația uscată, dar și resturile menajere în curți sau în preajma acestora pentru a evita declanșarea focarelor cu extindere către sectorul locativ. Mai mult, în păduri și parcuri este contraindicat aprinderea rugurilor și grătarelor, în scopul evitării focarelor forestiere. Aprinderea focului în timpul odihnei la aer liber se recomandă doar în locuri special amenajate.


La plecare, focul de rug urmează a fi stins minuțios și acoperit cu pământ. Părinții sunt rugați să monitorizeze strict minorii pentru a evita jocul acestora cu focul și respectiv aprinderea vegetației uscate. În caz de incendii cetățenii sunt rugați să apeleze numărul 112.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load