Recomandări pentru şoferii care intenţionează să pornească la drum lung

Recomandări pentru şoferii care intenţionează să pornească la drum lung

Chiar dacă au mai rămas doar cîteva zile din această iarnă, temperaturile sînt în continuă scădere, iar din acest motiv anumite mecanisme ale maşinii se pot defecta.


În acest sens, Inspectoratul Naţional de Patrulare al IGP, citat de Noi.md, vine cu o serie de recomandări.


Astfel, cei care plănuiesc să pornească la drum sînt sfătuiți să aibă autoturismele echipate pentru condiții de iarnă, să se deplaseze cu viteză redusă, să păstreze distanța de siguranță între vehicule, dar și să folosească frîna de motor.


De asemenea, înainte de a porni la drum, se recomandă verificarea funcționării instalației de încălzire, antigelul, precum și existența unei cantități suficiente de combustibil. Șoferii care pleacă la drum lung în condiții de ger și viscol trebuie să aibă asupra lor lanțuri antiderapante adecvate, sac de nisip, sare, lopată pentru zăpadă, racletă pentru gheață, o pătura călduroasă, mîncare și apă pentru situații de urgență.


Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă cetățenilor să evite suprasolicitarea şi supraexpunerea la frig, iar în caz de necesitate să sesizeze cel mai apropiat echipaj de patrulare sau să sune la numărul de urgență 902.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri