RECETA ZILEI: Ghiveci

RECETA ZILEI: Ghiveci

Mod de preparare:


Vinetele se curăţă de coajă şi peduncul (la vinetele mai tinere coaja se poate lăsa). Se taie felii sau rondele cu grosimea de 1-2 cm. Se opăresc 10-15 minute, apoi se pun sub o greutate pentru 20-30 de minute, ca să se scurgă zeama amară. Se taie cubuleţe, se prăjesc. Varza se taie cubuleţe, se opăreşte în uncrop, se scurge prin strecurătoare, se prăjeşte. Ceapa şi rădăcinile se taie de asemenea cubuleţe, se prăjesc uşor în ulei. Se adaugă ardeii graşi tăiaţi cubuleţe, se prăjesc toate la un loc. Într-o oală cu fundul gros se pun legumele prăjite: ardeii graşi, fasolea verde, roşiile curăţate de seminţe şi de pieliţă, apoi tăiate, sarea, piperul, foile de dafin, se toarnă puţin bulion de legume, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă la cuptor până sânt gata. Usturoiul pisat se adaugă la sfârșit. Se serveşte, presărat cu verdeaţă tăiată.


Ghiveciul este foarte răspândit în bucătăria moldovenească, este gustos servit atât  cald,cât şi rece. Se utilizează ca garnitură pentru carne, dar şi ca fel de mîncare aparte.


Ingrediente:


2-3 vinete,


1 pahar de fasole verde,


2 ardei graşi roşii,


2 ardei graşi verzi,


1 morcov,


3 cepe,


6 roşii ,


½ pahar ulei,


3 căţei de usturoi,


1/6 căpăţână de varză albă,


1 rădăcină pătrunjel,


1 rădăcină de ţelină,


sare,


piper negru măcinat,


2-3 foi de dafin,


2 linguri verdeaţă tăiată.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load