COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Reacția MAEIE privind moldovenii blocați la granița dintre România și Ungaria

Reacția MAEIE privind moldovenii blocați la granița dintre România și Ungaria

Ambasada de la Budapesta, a contactat Oficiului Central al Direcției Generale Naționale de Poliție pentru Străini pentru a clarifica subiectul legat de cei trei moldoveni, blocați la granița dintre Romînia și Ungaria.

Suplimentar, a fost expediată o Notă Verbală în adresa Ministerului de Interne ungar cu o solicitare de suspendare temporară a interdicției aplicate și acordarea asistenței moldovenilor.

„Țările UE, li-a propus varianta de a solicita autorităților maghiare plasarea domnului cu interdicție într-un centru de plasament, pînă la soluționarea cazului, iar celelalte două persoane să meargă spre RM, propunere ce nu a fost acceptată. S-a comunicat că autoritățile ungare nu împiedică ieșirea din Ungaria, ba mai mult facilitează acest lucru. Problema este în autoritățile din Romînia, care nu permit intrarea în țară pe motivul interdicției existente. Din păcate soluționarea problemei cu interdicția necesită timp pentru examinare și luare de măsuri, cu atît mai mult că adresarea a fost vineri seara”, au precizat pentru tv8.md reprezentanții Ministerului de Externe.

Cei trei moldoveni care se întorc din Cehia au rămas blocați de miercuri, 1 aprilie, la granița dintre Romînia și Ungaria, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Aceștia nu pot reveni în țară, deoarece unul dintre moldoveni ar fi fost deportat din Cehia.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load