COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Reacția lui Vitalie Dragancea la adresarea Mitropoliei Moldovei

Reacția lui Vitalie Dragancea la adresarea Mitropoliei Moldovei

Este cazul să tratăm cu toții cu maxim calm această situație și așa dificilă, și cu ajutor reciproc să ajungem în timpul în care oficierea slijbelor bisericești va putea fi făcută fără niciun pericol pentru viața și sănătatea oamenilor.

Este reacția consilierului premierului Ion Chicu, Vitalie Dragancea, la declarația Mitropoliei Moldovei, în care reprezentanții bisericii au anunțat că nu vor mai pomeni conducerea ţării în timpul slujbelor dacă nu permit reluarea serviciilor divine, transmite publika.md.

”Toate deciziile luate de Guvern în perioada epidemiei cu toate restricțiile impuse au fost decizii complicate, nu au fost decizii comode. Cel mai mult ca organizație în rezultatul acestor decizii a pătimit Guvernul, pentru că deciziile au adus atît pierderi esențiale economice cît și tensiuni sociale.


De cealaltă parte a cîntarului sînt sănătatea și viața oamenilor. Și aș recomanda fețelor bisericești să examineze deciziile anume din această perspectivă. Nu știu cum să calific amenințarea sau preîntîmpinarea care a fost făcută. Cred că e cazul să trecem peste emoții și să tratăm cu calm situația complicată pe care o parcurgem.

Nu vreau să apreciez preîntîmpinarea care au făcut-o fețele bisericești. Cred că este cazul să tratăm cu toții cu maxim calm această situație și așa dificilă și cu ajutor reciproc să ajungem în timpul în care oficierea slijbelor bisericești va putea fi făcută fără niciun pericol pentru viața și sănătatea oamenilor”, a comunicat consilierul premierului Ion Chicu, Vitalie Dragancea.

Amintim că Mitropolia Moldovei a ameninţat că nu va mai pomeni conducerea ţării în timpul slujbelor dacă nu permit reluarea serviciilor divine.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load