COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Reacția CNAS despre faptul că mai mulți bătrîni s-ar fi infectat cu COVID-19 sub ușa instituției

Reacția CNAS despre faptul că mai mulți bătrîni s-ar fi infectat cu COVID-19 sub ușa instituției

Directoarea Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS) Elena Țîbîrnă a venit cu o reacție după ce deputata Partidului „Șor” Marina Tauber a declarat că mai mulți bătrîni s-au infectat cu COVID-19 sub ușa instituției stînd în rînd pentru a-și perfecta actele ce țin de reexaminarea pensiei.

„Pentru că ținem la sănătatea beneficiarilor noștri, CNAS a asigurat măsurile de protecție în sănătate publică în ceea ce ține de mănuși, dezinfectant, doar că persoanele care se adresează urmează să poarte mască și să mențină distanța socială”, a precizat Elena Țîbîrnă, astăzi, 8 iulie, în cadrul unei conferințe de presă.

Menționăm că, Marina Tauber a adresat ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, și directoarei CNAS un demers în care a solicitat revizuirea modului de depunere a cererilor și actelor pentru reexaminarea pensiilor, transmite tv8.md.


CNAS a informat ieri, 7 iulie, că timp de patru zile de recepţionare a cererilor pentru reexaminarea pensiilor pentru limită de vîrstă au fost primite 5 926 de solicitării. Potrivit estimărilor, circa 13 575 de pensionari care şi-au stabilit pensia pentru limită de vîrstă după 1 ianuarie 1999, au dreptul la reexaminarea pensiei.

Cele mai multe cereri, 945, au fost recepţionate în CTAS Botanica, mun. Chişinău. În sectorul Rîşcani au fost primite 525 de cereri, la CTAS Centru, Buiucani, Ciocana – cîte 400 de cereri. La CTAS Bălţi au fost acumulate circa 300 cereri.

CNAS anunţă că începînd de astăzi, 8 iulie, casele teritoriale de asigurări sociale vor lucra între orele 7.00-17.00. Specialiştii instituţiei vor ieşi la lucru şi în două zile de sîmbătă, 11 şi 18 iulie, curent.

Cei care din diferite motive nu vor reuşi să depună solicitarea respectivă pînă la sfîrşitul lunii iulie, îşi pot realiza dreptul la reexaminarea pensiei şi în lunile următoare.

Noile drepturi la pensie se acordă începînd cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea şi actele necesare la casa teritorială de asigurări sociale.

De la 1 iulie 2020, dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vîrstă îl obțin beneficiarii de pensii stabilite după 1 ianuarie 1999, care au realizat un stagiu de cotizare de cel putin zece ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load