COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Reacția autorităților din Găgăuzia privind moartea albinelor din sudul Moldovei

Reacția autorităților din Găgăuzia privind moartea albinelor din sudul Moldovei

Autoritățile din Găgăuzia au venit cu o reacție privind pieirea în masă a albinelor din satele raionului Ceadîr-Lunga.

În prezent, există pierderi în coloniile de albine din 50 apicole private din satele Tomai, Baurci și Gaidar. Apicultorii informează că pierderile variază între 20% și 70%. În prezent, a fost creată o comisie specială care va investiga cauza morții insectelor.

Ea lucrează deja la fața locului, investigînd presupusele cauze ale mortalității în masă. Conform concluziilor preliminare, cauza decesului albinelor este otrăvirea acestora cu insecticide, care au fost pulverizate pe cîmpurile de rapiță din apropierea satelor. Ploile ar putea spăla urmele pulverizării sau albinele deja morte pe pe teren, dar acest lucru nu ar împiedica comisia să stabilească cauza principală a morții. Angajații ANSA au fost în ogrăzile apicultorilor și au ajuns deja la concluzia că cauza morții în coloniile de albine nu poate fi ciuma, deoarece boala nu se poate răspîndi cu o asemenea viteză la toate stupinele din trei sate concomitent.

În prezent, este imposibil de evaluat daunele, deoarece albinele continuă să moară, iar apicultorii ridică neputincioși din umeri, neștiind cum să oprească această năpastă, transmite GagauzInfo cu referire la NTV-Moldova.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load