TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Reacția administrației Căii Ferate, după accidentul grav de la Strășeni

Reacția administrației Căii Ferate, după accidentul grav de la Strășeni

În contextul accidentului care a avut loc duminică, administraţia Î.S. “Calea Ferată din Moldova“ a venit cu mai multe recomandări și un îndemn către cetățeni.

Menționăm că, duminică, 9 februarie, în zona localităţii Tătăreşti, raionul Străşeni, un automobil s-a tamponat cu un tren de pe ruta Sankt-Petersburg- Chișinău, la trecerea de cale ferată, transmite Noi.md.

Administrația Căii Ferate spune că acidentul s-a produs din cauza că șoferul automobilului nu a respectat semnalele existente. La fel, instituția mai precizează că, maşiniştii trenului Sankt-Petersburg-Chişinău au întreprins toate masurile posibile, făcînd uz de mijloacele de care dispun, însă impactul nu a putut fi evitat.

Potrivit statisticilor, pe parcursul anului 2019 s-au produs opt accidente ca urmare a nerespectării regulilor de traversare a trecerilor la nivel, în urma cărora două persoane şi-au pierdut viaţa.

Administraţia CFM se adresează cetăţenilor cu rugămintea ca aceştia să respecte fără abatere regulile de comportament în zona de deplasare a unităţilor de transport feroviar.

Trecerile la nivel constituie o zonă cu risc sporit şi necesită maximum de prudenţă pe care trebuie să o manifeste persoanele aflate în perimetrul acestora.

Conducătorii auto sînt obligaţi să respecte cu stricteţe Regulamentul Circulației Rutiere al Republicii Moldova. Potrivit acestuia, la traversarea căilor ferate:

“Participanţii la trafic trebuie să traverseze căile ferate numai prin trecerile la nivel cu calea ferată, cedînd trecerea trenului sau altui vehicul feroviar.
La apropierea de trecerea la nivel cu calea ferată, conducătorul de vehicul trebuie să reducă viteza şi să se asigure că nu se apropie nici un tren.

Fiecare participant la trafic trebuie să ia în considerare exigenţele indicatoarelor şi marcajului rutier, semnalele semaforului, poziţia barierelor, precum şi indicaţiile agentului de cale ferată.”

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load