COVID-19 în MOLDOVA

Rea intenție în cazul incendiului de la Țînțăreni

Rea intenție în cazul incendiului de la Țînțăreni

Autoritățile nu exclud versiunea unei incendieri intenționate în cazul arderii la poligonul de deşeuri la Țînțăreni, Anenii Noi. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, în cadrul emisiunii "În centrul atenției" de la Publika TV.

Potrivit demnitarului, în cadrul anchetei de serviciu, inițiate de MAI, urmează a fi stabilită cauza exactă a izbucnirii incendiului, dar și modul și corectitudinea reacționării angajaților IGSU.

"Noi nu excludem, avem și așa o versiune, însă nu venim cu acuzații către nimeni și nu putem să ne expunem concret acum. Dacă vom găsi careva indici care duc la ceea că focul a fost adus din exterior, clar lucru că vom iniția și un proces penal", a spus ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu.

La emisiune a participat și șeful Secției Situații Excepționale din Anenii, Vitalie Ceban, responsabil de stingerea incediului de la gunoiștea din Țînțăreni. El dă asigurări că pompierii au făcut tot posibilul pentru a lichida toate focarele de pe poligon.

"Vreau cu certitudine să vă spun că s-a intervenit prompt și corect. Personal, în primele 24 de ore, fiind conducător acestei interveniei sînt gata să răspund pentru toate acțiunile pe care le-am întreprins. TITRE: La această etapă nu există vreun risc că arderea va începe din nou", a declarat șeful Secției Situații Excepționale, Anenii Noi, Vitalie Ceban.

Iar primarul Capitalei, Ion Ceban, susține că angajații Regiei "Autosalubritate" întreprind toate măsurile pentru a preveni o nouă posibilă ardere a gunoiștei.

"Nu aș vrea să cred că acest lucru a fost făcut de cineva rău intenționat, dar pe de altă parte, este foarte greu de înțeles cum a început această ardere. Avem consecințe, inclusiv cheltuieli financiare. Doar la decizia Comisiei situații excepționale Chișinău, la solicitarea noastră, au fost alocate 700 de mii de lei pentru a utiliza tehnica suplimentară", a spus primarul Capitalei, Ion Ceban.

Poligonul de la Tînțăreni a ars cîteva zile. Aproape 100 de oameni, pompieri şi muncitori de la Regia "Autosalubritate", s-au luptat cu flăcările. La stingerea focarului au intervenit 38 de autospeciale. Groapa de gunoi din Ţînţăreni a fost închisă în anul 2010, în urma unor proteste din partea localnicilor şi a unui conflict cu Primăria Chişinău. Cîţiva ani, deşeurile din Capitală au fost duse pe un poligon din Bubuieci.

În vara lui 2017, aleşii locali împreună cu municipalitatea au ajuns la un compromis care prevedea alocarea Primăriei Tînţăreni a şase milioane de lei anual pentru proiecte de infrastructură, iar gunoiştea a fost redeschisă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load