TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Răspunsul lui Vrabie, întrebat dacă demisia sa are legătură cu schemele de contrabandă

Răspunsul lui Vrabie, întrebat dacă demisia sa are legătură cu schemele de contrabandă

Vitalie Vrabie lucrează astăzi ultima zi în funcția de șef al Serviciului Vamal. Acesta a depus cerere de demisie și lasă să se înțeleagă faptul că noua ministră a Finanțelor i-ar fi cerut să plece.


Contactat de reporterul TV8 pentru un comentariu, Vitalie Vrabie a spus că orice funcție este temporară: „Am discutat, am convenit. Așa s-a decis și eu m-am conformat și am depus cerere de demisie. Noul ministru este în drept să anunțe un concurs pentru această funcție”.


Vitalie Vrabie a negat faptul că demisia sa ar fi legată de dezvăluirile apărute în ultimele zile privind contrabanda cu țigări și chihlimbar: „Nu. Asta nu mă sperie pe mine. Eu eram hotărît să rămîn pînă la o investigație absolută a acestor fapte. Eu nu sînt implicat în scheme de contrabandă. Nu le-am dezvoltat și nu le-am supravegheat. În Vamă tot timpul au planat situații de astea de contrabandă și ele nu o să dispară niciodată, pentru că le fac oamenii. Eu rămîn cooperant și sînt la dispoziție pentru orice investigații”.


Deocamdată, Vitalie Vrabie nu a decis unde va activa în continuare: „Lucrurile s-au întîmplat atît de abrupt încît m-au prins pe nepusă masă. Mă voi gîndi unde va fi mai bine și voi fi mai de folos și să am și satisfacție din ceea ce pot face. Nu am primit deocamdată oferte. sînt în căutare, dar vreau neapărat să rămîn în continuare util societății și oamenilor”.


Precizăm că Vitalie Vrabie a fost numit director al Serviciului Vamal pe 18 martie 2016. Mandatul său era de cinci ani și urma să expire în 2021.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load