TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Rable de autobuze în Chișinău. Copaci: Călătoria ar trebui să coste 10,51 lei

Rable de autobuze în Chișinău. Copaci: Călătoria ar trebui să coste 10,51 lei

Circa 90 de autobuze din totalul celor 144 din dotarea Parcului Urban de Autobuze (PUA) din capitală necesită a fi înlocuite cu altele noi.

Informațiile au fost prezentate luni, 9 septembrie, de directorul întreprinderii Vitalie Copaci, la ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău.

Potrivit raportului de activitate a întreprinderii în primul semestru al anului curent, prezentat de Vitalie Copaci, în prezent, vîrsta medie a autobuzelor este de 14 ani, după ce la începutul anului curent au fost procurate 31 de unități de transport noi.


Fiind întrebat de primarul general interimar al capitalei, Adrian Talmaci, care ar trebui să fie prețul real al unui bilet de călătorie, Vitalie Copaci a precizat că prețul de transportare a unui călător este estimat la 10,51 lei. Acest cost ar permite ca toate cheltuielile întreprinderii să fie acoperite din contul vînzării biletelor.

La PUA sînt 589 de angajați, iar întreprinderea este în căutarea unor noi salariați, fiind vacante 48 de posturi de șoferi și peste 60 de posturi de taxatori. Salariul mediu este de puțin peste 8000 de lei.

În prezent, în dotarea PUA sînt 144 de autobuze, care circulă pe 24 de rute urbane și suburbane. La începutul acestui an, municipalitatea a procurat 31 de unități de transport noi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load