COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

R. Moldova are trei noi ambasadori

R. Moldova are trei noi ambasadori

Republica Moldova va avea trei ambasadori noi în Franța, Suedia și Austria. Mai exact, funcțiile vor fi ocupate de Eugen Revenco, Andrei Galbur și Andrei Popov. Candidaturile celor trei au fost avizate de Comisia politică externă și integrare europeană în ședința din 2 septembrie.

Potrivit deciziilor, Eugen Revenco va fi ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Franceză, Andrei Galbur – ambasador extraordinar și plenipotențiar în Regatul Suediei și Andrei Popov – ambasador extraordinar și plenipotențiar în Republica Austria, scrie agora.md.

De menționat că toți trei au deținut funcții diplomatice anterior. Eugen Revenco a fost ambasador în Letonia. În 2019, acesta cîștigase concursul în funcția de secretar general al MAEIE, în perioada în care Maia Sandu era prim-ministră. Revenco deține și acum această funcție.


Andrei Galbur a deținut funcția de viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene în Guvernul Filip. În 2019 acesta a devenit consilier al fracțiunii PD în Parlament.

Andrei Popov a fost deja ambasador în Austria, dar și-a încheiat cariera diplomatică în 2016.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load