COVID-19 în MOLDOVA

R.Moldova a înregistrat cea mai neagră săptămînă de la declanșarea epidemiei

R.Moldova a înregistrat cea mai neagră săptămînă de la declanșarea epidemiei

Republica Moldova a încheiat cea mai neagră săptămînă de la declanșarea pandemiei, înregistrîndu-se cele mai multe infectări cu COVID-19 în 7 zile.

Astfel, cu un anti-record de infectări cu noul tip de coronavirus, țara noastră continuă să fie lider la infectări în Europa, poziție care a fost recăpătată săptămîna trecută, transmite cotidianul.md.

Datele Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale arată că în săptămîna 17-23 august numărul cazurile de infectare cu COVID-19 a fost de 3.295. Spre comparație, săptămîna trecută (10-16 august) au fost înregistrate 2.523 cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus.


Bilanțul persoanelor infectate cu COVID-19 în Republica Moldova a ajuns duminică la 33.478 cazuri, adică 9.565 de infectări la un milion de locuitori.

Cu o astfel de medie la un milion de locuitori, Republica Moldova continuă să fie lider în Europa la capitolul infectări raportat la populație, după ce a revenit pe această poziție săptămîna trecută.

A doua cea mai afectată țară este Spania, cu 8.723 cazuri raportate la populație, Suedia cu 8.514 cazuri și Belarus cu 7.438 cazuri.

Cît privește numărul deceselor provocate de COVID-19 săptămîna aceasta, numărul este de 42 cazuri sau cu 10 decese mai puțin în comparație cu săptămîna precedentă.

Republica Moldova a mai fost lider în Europa la infectări raportat la populație pe tot parcursul lunii iunie, dar înregistrase o diminuare a numărului de cazuri în primele săptămîni ale lunii iulie. Ulterior, țara noastră redevenise lider în Europa la infectări raportat la populație, după un anti-record înregistrat în perioada 20-26 iulie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load