COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Putoarea din Chișinău. Directorul ACC: Problema ar putea fi rezolvată într-un an

Putoarea din Chișinău. Directorul ACC: Problema ar putea fi rezolvată într-un an

Principala sursă de miros urît în Chișinău sînt depozitele de nămol, spune directorul „Apă-Canal Chișinău” (ACC), Valeriu Meșca.

Potrivit lui, nămolul din geotuburi a fost scos și depozitat, iar acum sînt necesare soluții pentru neutralizarea lui.

Vestea proastă este că, chiar dacă autoritățile vor începe acum rezolvarea acestei probleme, procesul ar putea dura chiar și un an de zile.


„S-a scos nămolul din geotuburi și s-a depozitat în cîteva lacuri. Cantitatea de 760 de mii de tone este depozitată în lacuri”, a spus șeful de la „Apă-Canal Chișinău”.

Meșca zice că este necesar ca autoritățile locale să aloce bani pentru neutralizarea nămolului, să se identifice soluții tehnice pentru aceasta: „Chestia aceasta se poate de rezolvat în jumătate de an – un an, pînă în vară, pînă se se încălzește din nou afară se poate de rezolvat”.

Directorul întreprinderii municipale mai spune că este posibilitatea să se facă compost din acest nămol, care ulterior, cu acordul Agenției de Mediu, să fie utilizat în agricultură.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unor audieri publice la acest subiect, organizate azi la Parlament.

La începutul lunii septembrie, Procuratura Generală a anunțat despre pornirea a două procese penale privind cauza mirosului urît din Chișinău și poluarea rîului Bîc.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load