Purice: Factorul uman și comunicarea vicioasă au influențat mersul lucrurilor

Purice: Factorul uman și comunicarea vicioasă au influențat mersul lucrurilor

Întrebat astăzi despre condițiile de detenție în izolatoarele din Republica Moldova, secretarul de stat în domeniul ordinii și securității publice, Dorin Purice, a spus că acestea urmează a fi îmbunătățite, notează Noi.md.

Potrivit oficialului, în cazul lui Andrei Braguța, izolatorul unde se afla tînărul ar corespunde rigorilor necesare.

„Toate izolatoarele de detenție provizorie care au înregistrat încălcări sau abateri grave au fost închise și sigilate. Nu pot spune că izolatorul în care a stat Braguța nu corespunde rigorilor despre care am vorbit. Acolo au fost încălcări de altă natură. […] Foarte multe s-au datorat, în primul rînd, factorului uman, în al doilea rînd - unei comunicări vicioase între instituții, cum ar fi instituția poliției, sistemul de ocrotire sănătății. Nu s-a acționat armonios între procuror și judecător, poliție și judecător”, a spus Purice.

Întrebarea i-a fost adresată lui Purice cu ocazia unui eveniment public care a marcat faptul că poliția națională a primit în dotare 10 autovehicule noi pentru transportarea persoanelor deținute, ca parte a reformei poliției. O altă componentă a reformei se referă la îmbunătățirea condițiilor de detenție în izolatoare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load