Pulbere: Procurorul va stabili dacă îi atribuie lui Harunjen statut de bănuit

Pulbere: Procurorul va stabili dacă îi atribuie lui Harunjen statut de bănuit

Eduard Harujen, deja ex-procuror general pentru că și-a anunțat demisia, va fi cercetat pentru coparticipare la uzurparea puterii de stat doar că procurorii nu vor intenta un dosar penal separat, ci îl vor cerceta pe Harujen în cadrul unei cauze penale care a fost inițiată mai devreme de Procuratura Generală.


Precizările au fost făcute de membrul CSP, Dumitru Pulbere.


„Ce ține de uzurparea puterii de stat, care a fost inclusă în sesizarea lui Năstase, va fi cercetat deoarece este la Procuratura Generală intentată o acțiune penală  vizavi de această problemă, tot pe o sesizare a domnului Năstase, înaintată încă pe 17 iunie. În partea asta, materialele sînt trimise la PG.


Acolo este un procuror special care examinează deja. Este un dosar intentat pe uzurpare. Domnul Harujen trebuie să fie invitat de procurorul care investighează cazul, cercetat și după asta se ia decizia dacă va fi bănuit sau nu. Asta este chestie de anchetă”, a declarat pentru TV8.md, Dumitru Pulbere.


Amintim că, pe alte două chestiuni care au fost incluse în sesizarea lui Andrei Năstase prin care se cerea cercetarea penală a lui Harujen pentru participare la scheme infracționale, membrii CSP nu s-au expus, motivînd că nu este de competența lor.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load