PSRM propune o modalitate de îmbunătățire a ecologiei țării

PSRM propune o modalitate de îmbunătățire a ecologiei țării

Deputații PSRM propun preluarea exemplului de succes al altor state, instruind populația în sortarea gunoiului.


Inițiativa a venit din partea deputaților Dinari Cojocaru și Alexandru Odinţov, care consideră că educarea cetățenilor cu privire la atitudinea corectă față de gunoi poate avea o influenţă pozitivă asupra calităţii vieții și a mediului republicii în ansamblu. Alexandru Odinţov a subliniat faptul că practica în cauză a devenit o tradiție bună în familiile cetățenilor obișnuiți din alte țări şi a disciplinat populația. Ca urmare a acestei practici, cetățenii au început să manifeste mai mult respect faţă de propriul stat, oraș, curte etc.


Începutul acestei practici poate fi publicitatea educațională informativă și lecțiile tematice în instituțiile de învățămînt din Moldova.
Nu mai puțin importantă ar trebui să fie promovarea beneficiilor în urma unor astfel de acțiuni, atunci cînd cetățenii înșiși sînt convinși de beneficiile sortării gunoiului.


Deputații propun să înceapă programe de instruire de la o vîrstă fragedă pentru copiii de la grădinițe.


- Educaţia copiilor de la o vîrstă fragedă trebuie să vizeze cultura de separare a gunoiului. Numai atunci vom avea o ecologie normală, în jurul orașului nu vor mai zbura pungi prin aer, nu vor exista mirosuri pe platformele de colectare a deşeurilor. Și va exista o generație sănătoasă", a subliniat Dinari Cojocaru.


Cultura în separarea gunoiului va influenţa pozitiv dezvoltarea viitoare a generației tinere și calitatea vieții acesteia în modul cel mai favorabil.


Separarea ar trebui să se facă pe următoarele poziții – acumulatoare, lămpi, sticlă, carton și deșeuri menajere sau alimentare. Deputații au citat exemplul mai multor ţări țărilor în care un nivel critic de contaminare a fost oprit anume prin metode selective de separare a gunoiului şi, astăzi, aceste state intră în topul celor mai ecologice locuri de pe planetă.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load