PSRM cere introducerea patronimicului în actele de identitate

PSRM cere introducerea patronimicului în actele de identitate

Fracţiunea PSRM a înregistrat în Parlament un proiect de lege care prevede în actele de identitate nu doar numele şi prenumele, dar şi patronimicul persoanelor.

Autorii iniţiativei cred că, în acest fel, se va produce o apropiere între cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului, în condiţiile în care în regiunea separatistă se aplică pe larg această practică sovietică. 

"Pe parcursul unui an, an şi jumătate au fost mai multe adresări din partea cetăţenilor, nu pot să spun că sînt reprezentanţi doar ai unor etnii, măsura aceasta este un mic pas pentru a permite şi a normaliza relaţiile în vederea unei reintegrări", a spus Vasile Bolea, deputat PSRM.

Reprezentanţii Agenţiei Servicii Publice, care emite actele de identitate, consideră modificarea ca fiind inoportună, deoarece... 

"Va genera interpretări confuzii şi nemulţumiri din partea titularilor. Luînd în considerare diversitatea etnică a Republicii Moldova, nu în toate etniile, potrivit onomasticelor acestora, se utilizează patronimicul, considerăm inoportun introducerea patronimicului", a menţionat Svetlana Rotaru, şef de direcţie la Agenţia Servicii Publice. 


 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load