Proteste în masă a comercianților în fața Fiscului și a Guvernului

Proteste în masă a comercianților în fața Fiscului și a Guvernului

Întreprinzătorii care vînd la piețele agricole au organizat o acțiune de protest la Chișinău.


Astăzi, 25 ianuarie, comercianții s-au adunat în fața clădirii Serviciului Fiscal. Apoi în coloană organizată ei s-au îndreptat spre clădirea Guvernului. Comercianții au declarat că doresc să lucreze în conformitate cu regulile vechi. Ei nu sînt de acord cu introducerea aparatelor de casă și eliberarea obligatorie a cecurilor.


"Aparatele de casă sînt necesare pentru protecția consumatorilor", a declarat directorul Serviciului Fiscal de Stat Serghei Pușcuța.


El le-a propus protestatarilor să elaboreze o listă cu propuneri, pe instanța de resort le va examina ulterior. Antreprenorii spun însă că utilizarea aparatelor de casă este adecvată în magazine, dar nu în piețe. În primul rînd, comercianții nu au o circulație a mărfii atît de mare. Iar în al doilea rînd, e vorba de cheltuieli suplimentare pentru cumpărarea și întreținerea echipamentului. Pentru mulți cheltuielile sînt mult prea mari, așa încît aceștia vor fi nevoiți să-și închidă micile afaceri.


Dacă autoritățile nu vor rezolvă problema pînă pe data de 31 ianuarie, protestatarii au promis să organizeze greve ale antreprenorilor în întreaga țară.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load