COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Protest în Chișinău împotriva construcției unui complex locativ (FOTO)

Protest în Chișinău împotriva construcției unui complex locativ (FOTO)

Zeci de oameni au protestat astăzi în fața sediului de vînzări al unui complex locativ din capitală. Aceștia spun că zidirea complexului locativ se face în condiții ilegale.

De cealaltă parte, avocatul companiei de construcții a declarat că în prezent toate lucrările de se fac în strictă conformitate cu legislația în vigoare.

La manifestație oamenii au venit cu pancarte pe care scria că autorizația de construcție a fost eliberată în lipsa deciziei Consiliului Municipal Chișinău (CMC), nu au fost efectuate consultațiile publice necesare și nu au fost respectate normativele procentului de insolare, distanței între blocuri și condițiilor de vizibilitate.


Totuși, avocatul companiei este de altă părere. „Certificatului de urbanism, autorizația de construcții și proiectul care permite executarea lucrărilor au fost eliberate înainte de începerea lucrărilor de construcție. De asemenea, audierile publice au avut loc pînă la lansarea lucrărilor de construcție”, a spus avocatul companiei de construcție Vitalie Caldîba.

Totodată, avocatul companiei de construcție a comunicat că: „membrii asociației au inițiat un proces civil împotriva CMC și Primăriei Chișinău. Astfel, Judecătoria Centru urmează să se expună în privința legalității actelor permisive care sînt puse la baza lucrărilor de construcție. Pînă la proba contrarie, noi lucrăm în strictă conformitate cu legea”, a declarat avocatul.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load