TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Promo-Lex anunță noi încălcări

Promo-Lex anunță noi încălcări

Misiunea de Observare Promo-LEX a alegerilor locale din 3 noiembrie 2019 a prezentat primele constatări privind desfășurarea scrutinului, de la ora 9.00 pînă la ora 13.30, informează CURENTUL.

Pavel Postica, director de Program Promo-LEX, a spus că au fost înregistrate 57 de incidente pînă la acea oră.

„Cu regret, avem cazuri de obstrucționare a procesului de vot. În Frasin, Dondușeni, automobilul observatorilor a fost urmărit de la secție la secție de un automobil”, a spus el.


Observatorii au constatat cel puțin 10 cazuri de afișaje sau panouri electorale în raza de 100 de metri de la secția de vot, 2 cazuri de agitație electorală sau PR negru, 2 cazuri de fotografiere a buletinului de vot, 6 cazuri de sigilare necorespunzătoare a urnelor pentru voturi.

De asemenea, au mai fost constatate: utilizarea necorespunzătoare a camerei de vederi, zvonuri sau tentative de oferire a recompenselor electorale, funcționarea necorespunzătoare a SIAS alegeri, deficiențe în listele electorale (unii alegători nu s-au regăsit în liste, unii locuiesc pe altă adresă decît sînt indicați).

„Cu regret, a fost atestat comportament agresiv sau intimidarea funcționarilor electorali din partea unui observator al unui concurent electoral”, a mai spus Postica.

Totodată, el a comunicat că următoarele constatări vor fi prezentate la 19.30.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load