COVID-19 în MOLDOVA

Proiectul „Bunicii grijulii” a ajuns la un an de activitate

Proiectul „Bunicii grijulii” a ajuns la un an de activitate

Proiectul „Bunicii grijulii” a marcat un an de activitate. Cu această ocazie, la Chișinău a fost organizată recent o Gală, la care a fost făcut un bilanț al activității desfășurate pînă în prezent și au fost premiați cei mai activi bunici și nepoței, transmite MOLDPRES.

„Bunicii Grijulii” a devenit cel mai mare proiect de voluntariat din istoria R. Moldova, întrunind peste 2 000 de persoane, inclusiv 1 700 de bunici și peste 300 de tineri.

Într-un an de activitate, „Bunicii Grijulii” au reușit împreună cu nepoțeii grijulii, cei mai implicați polițiști, precum și membri ai administrației publice locale, parteneri ai poliției naționale și ai Asociației Obștești „Bunicii Grijulii”, să organizeze peste 12 mii de activități de siguranță a copiilor în preajma instituțiilor de învățămînt și în taberele de vară pentru copii. De asemenea, au fost instalate 752 de indicatoare la trecerile de pietoni periculoase din apropierea instituțiilor de învățămînt cu inscripția „Atenție, Bunicii Grijulii!”.


Totodată, au fost desfășurate peste trei mii de activități sociale de informare a copiilor și societății, au fost inaugurate 42 de birouri unde își desfășoară activitatea bunicii grijulii, în toate raioanele țării și în cele cinci sectoare ale municipiului Chișinău.

Inițiatorul proiectului este colonelul Gheorghe Cavcaliuc, fostul adjunct al Inspectoratului General de Poliție. Potrivit acestuia, proiectul a fost conceput cu scopul de a unifica eforturile în vederea sporirii siguranței copiilor în drum spre și de la școală și reducerea pericolelor în preajma instituțiilor de învățămînt, prevenirea cazurilor de suicid în rîndul minorilor, prevenirea cazurilor de suicid în rîndul vîrstnicilor, cu reintegrarea acestora în societate într-o nouă calitate, valorificînd în folosul comunității înțelepciunea și experiența de viață a acestora pentru educarea tinerei generații.

Galina Cotorobai, președinta Asociației „Bunicii Grijulii”, a spus că primul an de activitate a fost unul intens, fiind implicați în proiect 1700 de bunici din toată țara.

Membrii proiectului Bunicii Grijulii își exprimă speranța că proiectul va continua.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load