TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Programul “Un doctor pentru tine” va include aproximativ 80 de mii de beneficiari

Programul “Un doctor pentru tine” va include aproximativ 80 de mii de beneficiari

Aproape 80 de mii de persoane vor beneficia de consultaţii medicale gratuite în cadrul programului național „Doctor pentru tine”, care a fost reluat la propunerea președintelui ţării, Igor Dodon.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, participînd la un program de la postul TVR Moldova, a declarat că necesitatea reluării programului s-a datorat numeroaselor solicitări primite din teritorii.

Programul include screening, consultări gratuite de la specialiști medicali și tratament stomatologic pentru copii.


"Anul acesta, 8.000 de copii vor beneficia de îngrijiri stomatologice, 14.000 de femei vor face screening la sîn, 50.000 de persoane vor face screening la plămîni", a spus ministrul.

Programul va include în mod prioritar acele zone care nu au fost încă acoperite. Viorica Dumbrăveanu a subliniat categoric că în cadrul proiectului, cetățenii nu vor plăti consultanța medicală pe care o primesc, toate cheltuielile vor fi acoperite de la bugetul de stat.

Este de menționat că, pînă în prezent, în cadrul programului „Un doctor pentru tine”, experții au identificat 6.237 de cazuri de patologii asociate bolilor pulmonare, 52 de cazuri de cancer și 253 de cazuri de tumori maligne.

Programul a fosta lansat în 2018, dar a fost întrerupt la indicaţia fostului premier Maia Sandu. La sfîrșitul anului trecut, președintele Igor Dodon a anunțat reluarea programului „Un doctor pentru tine”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load