COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Programul național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice”, lansat oficial

Programul național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice”, lansat oficial

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat „Programul național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice”.

Programul este destinat profesorilor din învățămîntul general și învățămîntul profesional tehnic și prevede instruire comprehensivă în utilizarea celor mai importante aplicații și instrumente digitale, utile procesului didactic.

Pe 1 iulie, a avut loc prima sesiune de instruire a formatorilor naționali din învățămîntul profesional tehnic. Ministrul Igor Șarov a menționat că creșterea nivelului de literație digitală a cadrelor didactice reprezintă o investiție pe termen lung în creșterea calității sistemului educațional. „Contăm pe sprijinul dumneavoastră în realizarea unor cursuri utile pentru cadrele didactice, care dețin un nivel minim de competențe TIC prin dobîndirea abilităților de a crea, evalua și distribui conținuturi didactice în mediul digital”, a afirmat oficialul.


Pentru cadrele didactice din învățămîntul profesional tehnic, „Programul național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice” se va realiza pe trei nivele: minim, mediu și avansat. La finalizarea cursului de formare Centrul Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație va organiza procedura de evaluare a cadrelor didactice formate și î conformitate cu rezultatele evaluării va asigura certificarea participanților.

Menționăm că cursurile de instruire a formatorilor naționali vor fi realizate în mediul online de către experții din cadrul Centrului Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație și vor avea loc în perioada 1-3 iulie pentru școlile profesional tehnice; 6-8 iulie pentru colegii și 9 -10 iulie pentru centrele de excelență.

„Program național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice” se va desfășura în perioada estivală 2020 cu posibilitatea extinderii în cazul în care vor exista solicitări din partea cadrelor didactice.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load