Programele sociale sînt implementate cu succes în Găgăuzia

Programele sociale sînt implementate cu succes în Găgăuzia

Autoritățile din Găgăuzia implementează o serie de programe sociale cu accent pe instituțiile maternității și copilăriei, pe asistenţă persoanelor în vîrstă, lucru apreciat de cetățeni.

Este o declaraţie făcută de başcanul ales al Găgăuziei Irina Vlah într-un interviu din cadrul emisiunii „Mecanismul de acțiune cu Elena Pahomova-Leviţkaia“, de la postul de televiziune NTV-Moldova.

Ea a menționat că, atunci cînd a preluat pentru prima dată funcţia de bașcan al Găgăuziei, obiectul desemnat prevedea realizarea de schimbări care vor fi simţite de locuitorii de rînd ai Autonomiei.

„Este clar că fiecare persoană dorește atenție și sprijin. Dar noi am pus prioritate pe instituțiile maternității și copilăriei. Pentru noi, acest lucru a fost foarte important, deoarece am avut nevoie de creșterea ratei natalității și am avut nevoie să sprijinim serios familiile locuitorilor noștri. Desigur, ne dădeam seama că mulți oameni au plecat la muncă, iar toți locuitorii noştri de vîrsta a treia, pensionarii, au rămas. Mulţi dintre ei au rămas fără atenţie din partea copiilor. Nu aveam motive de a ne lăuda cu pensii mari pentru majoritatea pensionarilor, de aceea am lansat programe aparte pentru a sprijini persoanele de vîrstă înaintată. Au fost lansate numeroase programe diferite, toate acestea fiind făcute pentru în premieră, iar oamenii au apreciat implementarea lor cu succes”, a spus Irina Vlah.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load