COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Programarea la serviciile medicale de înaltă performanţă va putea fi efectuată online

Programarea la serviciile medicale de înaltă performanţă va putea fi efectuată online

Un sistem informaţional care permite cetăţenilor să facă programări online la serviciile medicale de înaltă performanţă, prin alegerea liberă a instituției medicale, a fost lansat în regim pilot.

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) anunță că sistemul este activ începînd cu 1 noiembrie.

La accesarea noului sistem, medicii pot să identifice persoana în baza de date a CNAM-ului, să verifice statutul de asigurat sau neasigurat al acesteia și să completeze online biletul de trimitere la serviciile medicale de înaltă performanţă.


Prin același sistem se poate efectua şi programarea în regim online la serviciile medicale respective: servicii de diagnostic funcţional, imagistică medicală, investigaţii de radiodiagnostic, endoscopie de diagnostic, examen audiologic, de diagnostic intraarticulare, servicii medicale de profil oftalmologic și de anestezie.

Sistemul poate fi accesat de la computer sau de pe orice dispozitiv conectat la Internet, fără a fi necesară instalarea de aplicaţii sau programe suplimentare. Cetățenii pot urma linkul următor: https://sirsm.cnam.gov.md.

Potrivit CNAM-ului, baza de date va fi actualizată în continuu cu informaţii despre serviciile medicale prescrise de medici, programările efectuate de aceştia şi de pacienţi, numărul şi volumul de servicii contractate şi executarea în timp real a serviciilor de către instituţiile medicale.

Noul sistem informațional va fi utilizat în regim pilot pînă la finele anului. În această perioadă, pentru prescrierea serviciilor respective vor fi acceptate atît biletele de trimitere generate online, cît şi forma actuală de certificat pe hîrtie 027/e.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load