Profesorii şi liceenii, învăţaţi să nu admită corupţia la BAC

Profesorii şi liceenii, învăţaţi să nu admită corupţia la BAC

Centrul Naţional Anticorupţie şi Direcţia generală educaţie, tineret şi sport au încheiat campania de informare „Fără corupţie la BAC” care s-a desfăşurat pe parcursul lunii aprilie în liceele municipiului Chişinău. 

Ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie au venit cu un mesaj clar pentru viitorii absolvenţi care, începînd cu luna iunie, urmează să susțină examenele de bacalaureat.

În cadrul lecţiilor informative au fost analizate mai multe situaţii care ar putea genera consecinţe nedorite pentru cei ce vor da dovadă de un comportament lipsit de onestitate şi integritate în raport cu cadrele didactice sau colegii. De asemenea, liceenii au fost informaţi despre regulile care trebuie respectate în cadrul examenelor pentru a evita frauda şi a nu leza drepturile altor colegi.

În cadrul şedinţelor de informare, liceenilor le-au fost distribuite materiale promoţionale cu mesaje anticorupţie, cu explicarea încadrării juridice a faptelor de corupţie şi sancţiunile pentru comiterea acestora. De asemenea, ei au fost îndemnaţi să sune la Linia Naţională Anticorupţie 0 800 55555, dacă cunosc cazuri de corupţie care pot fi semnalate.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load