TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Profesorii de drept din cadrul CSM ar putea beneficia de o indemnizație lunară

Profesorii de drept din cadrul CSM ar putea beneficia de o indemnizație lunară

Ministerul Finanțelor propune spre consultări publice un proiect de lege ce prevede modificarea Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Proiectul prevede remunerarea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din rîndul profesorilor de drept titulari, cu o indemnizație lunară în mărime de 50% din salariul mediu al membrilor CSM aleși din rîndul judecătorilor.

Modificarea vine după ce anterior a fost abrogată o normă privitoare la remunerarea membrilor CSM din rîndul profesorilor de drept titulari, în mărime de 2,4 salarii medii pe economie.


Potrivit declarațiilor de avere pentru 2018 ale membrilor CSM din rîndul judecătorilor, salariile lunare ale acestora au variat între 20 și 30 de mii de lei lunar.

Din 15 decembrie 2017, CSM are trei membri noi, din rîndul profesorilor de drept titluari: Ion Postu şi Serghei Ţurcan, doi profesori de la Facultatea de Drept a ULIM, şi Mariana Timotin (Grama), profesoară de la Facultatea de Drept a USM. Pentru anul 2018, Mariana Timotin declară un salariu în mărime de circa 120 de mii de lei anual, iar colegii săi, Ion Postu și Serghei Țurcan, declară salarii de circa 159 de mii de lei anual, respectiv aproape 161 de mii de lei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load