Profesori de la UTM au mers într-o vizită de studiu la Technische Universität Ilmenau din Germania

Profesori de la UTM au mers într-o vizită de studiu la Technische Universität Ilmenau din Germania

În aceste zile, o delegație a Universităţii Tehnice a Moldovei în frunte cu prorectorul Dinu Turcanu, efectuează o vizită de studiu la Technische Universität Ilmenau, Germania, în cadrul programului Erasmus+. 


În primele zile ale vizitei delegația UTM a avut întrevederi cu Dr. Frank MARCH, director TU Ilmenau International School, în cadrul cărora prorectorul UTM, a făcut o prezentare detaliată a structurii Universităţii Tehnice a Moldovei și a expus direcţiile principale de cercetare.


De asemenea, au fost abordate mai multe subiecte privind parteneriatele ulterioare şi oportunităţile de cercetare cu UTM. De asemenea, au fost examinate direcţiile de studii pentru organizarea unor mobilităţi academice în cadrul ciclurilor licenţă şi master pentru studenţii UTM, precum și perspectivele realizării unor programe de dublă diplomă între UTM şi TU Ilmenau.


Pentru suportul acordat Universității Tehnice a Moldovei, parteneriatele și programele de succes dintre instituții, inclusiv mobilitate academică, dlui Dr. Frank March i-a fost oferită moneda de argint dedicată aniversării a 80-a de la naşterea regretatului Mihai Marinciuc – conferențiar la catedra de Fizică, un specialist notoriu, promotor şi organizator al învățămîntului în domeniul fizicii.

Amintim că la finele lui 2018, Banca Națională a Moldovei, a lansat o monedă dedicată aniversării a 80-a de la naşterea regretatului Mihai Marinciuc, avînd tirajul de 200 unități.


 


 


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load