Produse alimentare cu termen expirat, expuse în vitrinele a opt magazine (VIDEO)

Produse alimentare cu termen expirat, expuse în vitrinele a opt magazine (VIDEO)

Opt puncte comerciale care aparțin unei întreprinderi specializate în comerțul cu amănuntul a produselor alimentare în asortiment variat, în raza municipiului Bălți, au fost supuse unor percheziţii în după amiaza zilei de ieri, notează NOI.md.


Astfel, au fost depistate și ridicate 48 kg de produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, printre care salam, produse de cofetărie, ciocolate, biscuiți, băuturi răcoritoare, sucuri, miere de albine, ulei, dar și 105 kg de produse alimentare care nu aveau acte de proveniență legală.


Totodată, au fost ridicate și mijloace bănești în valoare de 700 de lei, care nu erau reflectate în actele de evidență contabilă.


La fel, din oficiul întreprinderii au fost găsite și ridicate înscrisuri de ciornă, fișe de distribuire și recepționare a mărfurilor care nu sînt la evidență strictă, în comun cu marfa fără acte de proveniență, mijloace bănești necontabilizate.


În acest caz, urmează să fie sesizată și Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, care, dacă va constata prezența semnelor constitutive ale contravenției prevăzute de art. 273 pct. 2 Cod contravențional, va fi în drept să aplice o amendă în mărime de pînă la 6000 de lei.


De asemenea, urmează a fi dispusă expertizarea mărfurilor de calitate dubioasă depistate în vederea stabilirii faptului dacă acestea prezintă sau nu pericol pentru consumatori. 


În acest caz, a fost inițiată o cauză penală, iar persoana care administrează cele opt puncte comerciale riscă închisoare de pînă la șase ani sau amendă în mărime de la 167 500 pînă la 267 500 de lei.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load