Procurorul care l-a plasat în arest pe Brăguță, a contestat decizia privind demisia sa

Procurorul care l-a plasat în arest pe Brăguță, a contestat decizia privind demisia sa

Procurorul Ivan Filimon, care l-a băgat în arest pe tînărul Andrei Brăguță, decedat în penitenciar, consideră că a fost demis ilegal.


După ce Colegiul Disciplinar l-a dat afară din sistem, decizia fiind menținută și de Consiliul Superior al Procurorilor, Filimon a sesizat Curtea Supremă de Justiție.


Chiar în debutul ședinței, Ivan Filimon a cerut ridicarea excepției de neconstituționalitate în privința unui articol din Legea Procuraturii. Reprezentantul Consiliului Superior al Procurorilor spune ca nu există temei pentru a declanșa procedura solicitată de Filimon.


„Articolul 79 prevede procedura de contestare și examinare a contestațiilor. Domnul Filimon probabil nu este de acord cu formularea legii. E o chestiune de procedură,” a declarat Marcel Dumitraș, reprezentant CSP.


Filimon a refuzat să ofere comentarii jurnaliștilor. Întrebat dacă consideră că a fost demis ilegal acesta a răspuns:


„Nu dau niciun comentariu absolut. De cîteva ori v-am spus,” a spus Ivan Filimon, ex-procuror.


Andrei Braguța a fost reținut la 15 august de Poliția de Patrulare. Deși părinții băiatului au informat oamenii legii că acesta se afla la evidența psihiatrului, procurorul a cerut arestarea lui.


Judecătorul Iurie Obadă a dat curs demersului procurorului, Iar peste 10 zile de la reținere, Braguța a murit în penitenciar. Filimon a fost eliberat din funcție de către Colegiul de Disciplină în decembrie 2017.


El a contestat hotărîrea la CSP, însă fără succes. Ulterior și judecătorul Obadă a fost eliberat din funcție de către CSM. Magistratul de asemenea a atacat hotărîrea CSM la Curtea Supremă.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load