Procurorul a renunțat la învinuire în dosarul Domnicăi Manole

 Procurorul a renunțat la învinuire în dosarul Domnicăi Manole

Avocata Viorica Grecu anunță că procurorul Eugeniu Rurac, care reprezintă acuzarea în dosarul penal pe numele ex-magistratei Domnicăi Manole, a renunțat la învinuire.


S-a întîmplat cu puțin timp în urmă, în cadrul ședinței în dosarul Manole, care este judecat la sediul Buiucani al Judecătoriei Chișinău.


La ședința de ieri, în instanță a fost audiat Andrei Năstae, cel despre care procurorii declarau pe parcursul examinării cauzei că ar fi participat la scrierea motivată a hotărîrii pronunțate de Domnica Manole în 2016.


Marți, Domnica Manole și avocata Viorica Grecu au solicitat urgentarea examinării cauzei, aflate pe rol la Judecătoria Chișinău din aprilie 2018.


Ex-magistrata Domnica Manole este judecată pentru adoptarea unei decizii contrare legii, mai exact pronunțarea la 14 aprilie 2016, în funcție de judector la CA Chișinău, a unei hotărîri prin care anula hotărîrea Comisiei Electorale Centrale (CEC) din 30 martie 2016 care respingea organizarea unui referendum propus de Platforma „Demnitate şi Adevăr” şi obliga instituţia să iniţieze acel referendum republican.


La scurt timp, Eduard Harunjen, pe atunci procuror general interimar, a obținut acordul CSM de a demara urmărirea penală în privința magistratei.


Pe 4 iulie 2017, după ce a examinat avizul consultativ suplimentar al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) cu privire la judecătoarea Curții de Apel Chișinău Domnica Manole, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărît că aceasta nu este compatibilă cu statutul de judecător și a demis-o din funcție.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load