COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Procurorii PCCOCS și ofițerii Fulger au făcut percheziții la două companii de transport

Procurorii PCCOCS și ofițerii Fulger au făcut percheziții la două companii de transport

Cîteva autobuze și sediile a două companii de transport auto internațional au fost verificate de procurori și de mascați. Potrivit procurorilor, reprezentanții firmelor sînt cercetați pentru migrație ilegală. Însă, avocatul transportatorilor auto susține că perchezițiile sînt abuzive.

Imaginile video, cu autobuzele înconjurate de mascați, au fost expediate în adresa redacției de către un telespectator TV8. Acestea au fost surprinse în această dimineață, în apropiere de comuna Stăuceni. După ce au efectuat perceziții în autobuze, oamenii legii au mers și la sediile companiilor de trasnport auto. Potrivit avocatului acestora, deocamdată, nicio persoană nu a fost reținută.

ALEXANDRU BOT, AVOCAT: „În speță, sînt vizate ridicarea de obiecte, mijloace de stocare a informației, telefoane și așa mai departe. “


Totodată, apărătorul companiilor de transport auto susține că perchezițiile sînt ilegale și abuzive.

ALEXANDRU BOT, AVOCAT: „În lipsa unei autorizații, considerăm că această percheziție este una ilegală și are drept scop, considerăm noi, nu atît investigarea acțiunilor ilegale, ci defapt intimidarea companiei și blocarea ei totală.”

Cei de la PCCOCS ne-au spus doar că perchezițiile sînt organizate în legătură cu migrația ilegală, fără să ofere alte detalii.

EMIL GAITUR, PURTĂTOT DE CUVÂNT, PCCOCS: “Procurorii PCCOCS desfășoară acțiuni de urmărire penală pe faptul migrației ilegale, în privința unei companii. Așa cum aceste acțiuni sînt în desfășurare, cu amănunte vom reveni ulterior.”

Aceste două companii au fost suspectate și în luna aprilie, pentru că au transportat ilegal călători din Italia în țara noastră, pe timp de pandemie. În urmă cu o săptămînă, procurorii anticorupție au efectuat percheziții și la vama Leușeni. Atunci, au reținut doi suspecți în dosarele traversării frontierei cu certificate medicale şi contracte de muncă false. Aceștia ar fi pretins mită în valoare de 100 de euro de la un pasager, după ce i-au promis că-i asigură ieşirea, fără obstacole, din Republica Moldova și revenirea în țară, fără a fi plasat în autoizolare obligatorie de 14 zile.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load