COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Procurorii cer sechestru pe șase milioane de lei, iar judecătorii refuză

Procurorii cer sechestru pe șase milioane de lei, iar judecătorii refuză

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a refuzat aplicarea sechestrului pe șase milioane de lei, bani despre care procurorii spun că au fost dobîndiți din infracțiuni conexe traficului de ființe umane, iar pentru a le oferi caracter licit al veniturilor, persoanele implicate ar fi încercat să spele banii.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a atacat ieri la Judecătoria Chișinău refuzul de aplicare a sechestrului pe aceste bunuri dobîndite pe cale criminală.

Suma de bani asupra căreia procurorii PCCOCS au solicitat aplicarea sechestrului a fost transferată din Cipru pentru pretinse servicii IT, care ar fi fost prestate de către o companie din Republica Moldova.

În total, documentînd acest caz pe parcursul lunii septembrie curent, procurorii au depus nouă demersuri, prin care au solicitat aplicarea sechestrului pe bunuri în valoare de circa unsprezece milioane lei. Pînă acum au fost aplicate sechestre pe bunuri și active financiare, în sumă de peste patru milioane de lei.

Procurorii speră că, odată cu dispunerea unei soluții în acest caz, banii vor asigura recuperarea prejudiciilor părților vătămate, cheltuielile de judecată, iar restul vor fi confiscați.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load