Procurorii au deconspirat o schemă de comercializare a drogurilor în Ucraina și Rusia

Procurorii au deconspirat o schemă de comercializare a drogurilor în Ucraina și Rusia

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate (PCCOCS) anunță despre deconspirarea unui grup criminal bine organizat, specializat în comercializarea drogurilor, în perioada 2018-2019, pe teritoriul Republicii Moldova, Ucrainei și Rusiei, cu „centrul” activității grupului în Republica Moldova, scrie Noi.md. Dosarul a fost trimis în instanța de judecată pentru examinare în fond.


Procurorii au ridicat droguri în cantitate de peste jumătate de kilogram


Pentru realizarea acestui scop, grupul avea la dispoziție laboratoare impovizate, calculatoare, curieri și alte facilități. Astfel, acesta activa în baza unei ierarhii și sistem de divizare a rolurilor, folosirea aplicațiilor electronice de comunicare secretizată. Coordonatorul grupului primea banii prin terminale de plată electronică disponibile public și ascundea drogurile, de asemenea, în locuri publice, după care le comunica clienților electronic locația acestora. Per total, procurorii au perchiziționat peste 10 locații în care au ridicat droguri în cantitate totală de aproape 700 grame. Potrivit legii, în cazul unor droguri, chiar și 0,00002 g se consideră cantitate mare, care rezultă într-o pedeapsă mai mare atunci cînd este comercializat sau deținut ilegal.


„Primit la lucru” în baza anunțurilor de pe internet


Potrivit declarațiilor coordonatorului grupului, acesta era în căutare de lucru și a contactat autorul unui anunț publicat pe internet, care l-a acceptat pentru comiterea acestor infracțiuni, inițial într-un rol de începător. Ulterior, în urma reținerilor salariale, acesta și-a deschis magazin personal, în complicitate cu un coleg de la locul de muncă precedent. Acesta și-a recunoscut vina și a colaborat cu procurorii, precum și alți cîțiva membri ai grupului.


Membrii grupului au fost plasați în arest preventiv și riscă o pedeapsă de pînă la 15 ani


Datorită eforturilor procurorilor PCCOCS, urmărirea penală a fost finalizată, iar dosarul a fost trimis în instanța de judecată pentru examinare în fond. La moment, membrii grupului criminal organizat care au fost plasați în arest preventiv și riscă o pedeapsă cu închisoarea de pînă la 15 ani.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load