Procuror, despre disperarea lui Harunjen că şi-ar putea pierde funcția

Procuror, despre disperarea lui Harunjen că şi-ar putea pierde funcția

Procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupţie, Gheorghe Ciobanu, a organizat astăzi o conferinţă de presă prin care şi-a motivat dorinţa de pleca din funcţie.


Acesta spune că cererea de demisie scrisă vineri nu înseamnă nimic altceva decît un protest la acţiunile lui Eduard Harunjen, prin care acesta încearcă să-şi păstreze funcția de procuror general, comunică Noi.md.


Chiar dacă Harunjen declara în presă că el ar fi cel care i-a sugerat lui Ciobanu să-şi dea demisia, cel din urmă spune că acest lucru nu este adevărat, acuzîndu-l pe Harunjen de minciună.


Mai mult, Gheorghe Ciobanu declară că de mai multe ori Harunjen l-ar fi „sfătuit” să fie atent, dacă nu vrea să „să-i ajungă din urmă pe alţii”, neînţelegerile dintre cei doi apărînd încă din 2016.


„Regret faptul că disperarea domnului Harunjen generată de riscul de a-și pierde funcția i-a afectat licența gîndirii și logica acțiunilor pe care le întreprinde. Se conduce după principii strict politicianiste, că cine nu e cu el - e împotriva lui”, a declarat procurorul.


Mai mult, acesta solicită începerea urmăririi penale pe numele lui Eduard Harunjen, prin care acesta să fie tras la răspundere pentru felul în care a discutat în nenumărate rînduri cu Ciobanu.


Precizăm că Parlamentul se va convoca mîine în ședință pentru a iniția procedura de demitere a lui Eduard Harunjen din funcția de procuror general. Potrivit şefului statului, dacă Harunjen nu a avut curajul să plece, vor fi urmate toate procedurile legale în Parlament.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load