Procuratura: Un avocat din Chișinău a cerut mită de 14.500 de euro

Procuratura: Un avocat din Chișinău a cerut mită de 14.500 de euro

Procurorii anticorupție au transmis spre examinare instanței de judecată cauza penală în privința unui avocat din Capitală, învinuit de trafic de influență.

În perioada lunii octombrie a anului 2018, avocatul a cerut și primit 8.000 de euro de la un cetăţean, spunînd că are influenţă asupra unor magistrați ai Curții de Apel Chișinău şi că îi poate determina să adopte o decizie favorabilă în privinţa unui condamnat.

Astfel, judecătorii de la Curtea de Apel urmau să dispună transferul persoanei, condamnate de un stat străin, pentru continuarea executării pedepsei în instituțiile penitenciare din Republica Moldova cu recalificarea acțiunilor condamnatului.

După ce a primit întreaga sumă, avocatul a mai pretins şi primit 5.000 de euro sub pretextul că cele 8.000 de euro nu ar fi fost suficiente.

Deşi avocatul primise deja 13.000 de euro - bani pentru influenţarea magistraţilor de la Apel - Colegiul Penal al Curții de Apel Chișinău a respins recursul, eşuînd planurile avocatului. Reieşind din circumstanţele noi, avocatul a mai pretins suplimentar 1.500 de euro. De data aceasta, învinuitul susţinea că are influenţă asupra magistraților din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, şi că îi poate convinge să aplice amnisitia în privința condamnatului.

Amintim că la 13 februarie curent, avocatul a fost reţinut în flagrant, imediat după ce a primit ultima sumă de bani. Acesta este învinuit de trafic de influenţă, vină pe care și-a recunoscut-o integral.
 

Codul penal prevede o pedeapsă cu amendă de la 4.000 la 6.000 unităţi convenţionale (200.000- 300.000 de lei) sau cu închisoare de la 3 la 7 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 7.000 la 12.000 unităţi convenţionale (de la 350.000 la 600.000 de lei) cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load