Procuratura investighează informațiile despre Viorel Morari apărute în presă

Procuratura investighează informațiile despre Viorel Morari apărute în presă

Informațiile apărute în mass-media, precum că Viorel Morari, fostul șef PA, ar fi implicat în preluarea unei afaceri de succes, sînt verificate de procurori în cadrul unui control, dispus de șeful Procuraturii Generale, Eduard Harunjen.


„Procurorul General a dispus efectuarea unui control, în prezent, aflat în derulare. Procurorii responsabili de verificări investigheaze informaţiile pentru a da o apreciere legală celor constatate în consecinţă. Despre rezultatele controlului, publicul va fi informat suplimentar”, precizează pentru ZdG purtătoarea de cuvînt a PG, Maria Vieru, contactată pentru a cere o reacție la subiect procurorului general.


Reprezentanții instituției nu au oferit un comentariu, întrebați dacă cererea de demisie a lui Viorel Morari vine anume după materialele apărute în spațiul public.


Viorel Morari a fost eliberat din funcția de șef al PA la 26 aprilie, după ce a depus o cerere de demisie în acest sens. Acesta nu a anunțat motivul, dar plecarea sa vine la scurt timp după ce presa a făcut publice niște scrisori anonime care ar aduce acuzații la adresa lui Viorel Morari referitor la implicarea acestuia într-un atac raider asupra companiei „Molinart Grup”.


Prin Ordinul din 26 aprilie a șefului PG, Viorel Morari a fost transferat în calitate de procuror în Secția unificare a practicii în domeniul reprezentării învinuirii în instanţele de judecată a Procuraturii Generale.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load