TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Procuratura Generală, replică la declarațiile avocatului lui Morari

Procuratura Generală, replică la declarațiile avocatului lui Morari

Procuratura Generală a examinat cererile de recuzare a procurorilor Renata Anici, Vladislav Căruceru și Carolina Vidrașcu, care fac parte din grupul ce exercită urmărirea penală în dosarul lui Viorel Morari, notează Noi.md.

Procuratura a respins toate cele trei cereri ca fiind nefondate. Iată cum și-a argumentat refuzul de recuzare a celor trei procurori:

„Au fost examinate materialele cauzelor la care a făcut trimitere Viorel Morari, în care s-ar fi pretins că au fost implicați primii doi procurori – ambele gestionate de procurorul din Procuratura Anticorupție, G. Niculiță – și a fost constatată inexistența informațiilor sau probelor relevante ori concludente ce ar confirma implicarea acestora în acțiunile vizate. În această ordine de idei, în lipsa niciunui din motive de recuzare, toate cele 3 cereri au fost respinse”, se arată într-o declarație a Procuraturii.


Instituția a precizat, la 11 ianuarie, Viorel Morari a fost pus sub învinuire pentru abuz în serviciu și fals în acte publice, după care a fost audiat în această calitate.

Cu referire la declarațiile în presă ale apărătorului acestuia, Vasile Foltea, care a transmis și poziția clientului său, precum că învinuirea ar fi ambiguă și neclară – Procuratura a infirmat aceasta și consideră ordonanța emisă de procuror conformă cerințelor Codului de procedură penală.

Potrivit Procuraturii, poziția apărării este subiectivă și se încearcă să inducă opinia publică în eroare, utilizînd în acest sens forța mediatică.

Menționăm că astăzi instanța urmează să examineze demersul procurorilor privind eliberarea unui mandat de arest de 30 de zile pentru fostul procuror anticorupție Viorel Morari.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load